11 Fuafuaga Nofoa Tulaga —— Na latou suia le tulaga o le lalolagi!

O le Nofoa o le mea e sili ona taua ile fale, e masani ae e le faigofie, ua alofagia e le anoanoai o matai mamanu ma toe mamanuina.O nofoa e tumu i le taua faaletagata ma ua avea ma faʻailoga taua mo le atinaʻeina o sitaili mamanu ma tekinolosi.E ala i le tofoina o nei nofoa masani, e mafai ona tatou toe iloiloina le talafaasolopito atoa o mamanu o le selau ma le sili atu tausaga ua mavae.O le nofoa e le gata o lona uiga o se tala, ae faʻaalia ai foi se vaitau.
O le Designer Breue o le tamaititi aoga a Bauhaus, Wassily chair o se mamanu avant-garde na fanau mai i lalo o le faatosinaga a modernism i lena taimi.O le uluai paipa uamea ma nofoa paʻu i le lalolagi, ma sa taʻua foi o le faailoga o le nofoa paipa uʻamea i le 20 seneturi, o le paionia o meaafale faʻaonapo nei.
w1
w2
02 Corbusier Lounge Nofoa
Taimi Fuafuaga: 1928/Tausaga
Faia: Le Corbusier
O le nofoa malolo o Corbusier na mamanuina e tufuga taʻutaʻua Le Corbusier, Charlotte Perriand ma Pierre Jeanneret faʻatasi.O se galuega fa'atupu taimi, lea e tutusa lelei ma malu, ma fa'apipi'i fa'apitoa mea eseese se lua uamea ma pa'u.O le fausaga talafeagai e faia ai le mamanu o le nofoa atoa ergonomic.A e taoto i luga, o pito uma o tua o lou tino e mafai ona fetaui lelei i le nofoa ma maua ai le lagolago atoatoa, o lea, e taʻua foi o le "masini o le mafanafana".
w3

w5 w4
03 Nofoa Uamea
Taimi Fuafuaga: 1934/Tausaga
Faia: Zavi Borchard/Xavier Pauchard
Na amata le tala o le Nofoa Tolix i Autun, o se tamai taulaga i Farani.I le 1934, Xavier Pauchard(1880-1948), o se paionia o le alamanuia galvanizing i Farani, faʻaaogaina ma le manuia le tekinolosi faʻamalosi i meaafale uʻamea i lana lava fale gaosimea ma mamanuina ma gaosia le muamua Tolix Nofoa.O lona foliga masani ma le fausaga mautu ua manumalo i le fiafia o le tele o tagata mamanu oe na aumaia se olaga fou, ma ua avea ma nofoa faʻapitoa i mamanu faʻaonapo nei.
w6 w7
O lenei nofoa ua avea ma masini masani i le tele o faleaiga Farani.Ma sa i ai se taimi po o fea lava e i ai se laulau pa, sa i ai se laina o Nofoa Tolix.
w8
O mamanu a Xavier o loʻo faʻaauau pea ona faʻaosofia le tele o isi tagata mamanu e suʻesuʻe i luga o uʻamea ma viliina ma faʻafefe, ae leai se tasi o latou galuega e sili atu i le lagona faʻaonaponei o le nofoa Tolix.O lenei nofoa na fausia i le 1934, ae o loʻo faʻaauau pea ma faʻaonaponei e tusa lava pe faʻatusatusa i galuega o aso nei.
04 Nofoa Fafine
Taimi Design: 1946/Tausaga
Faia: Eero Saarinen
O Saarinen o se taʻutaʻua Amerika tusiata fale ma fale gaosi oloa.O ana meaafale mamanu e maualuga le faatufugaga ma e malosi lona lagona o taimi.
O lenei galuega ua lu'itauina ai le manatu masani o meaafale ma aumaia se aafiaga malosi vaaia i tagata.O le nofoa sa afifi i se ie vaivai cashmere, e i ai le lagona o le fusi lemu e le nofoa pe a nofo i luga, ma maua ai se lagona mafanafana ma le saogalemu e pei o le manava o tina.Ose oloa fa'aonaponei lauiloa i le ogatotonu o lenei seneturi ma ua avea fo'i ma oloa fa'aonaponei fa'aonaponei i le taimi nei!O se nofoa lelei atoatoa e mafai ona ofi toetoe o tulaga nofo.
w9 w10
05 Nofoa Manaoga
Taimi Design: 1949/Tausaga
Faia: Hans J. Wegner
O le nofoa Wishbone e taʻua foi o le "Y" nofoa, lea na musuia e le Saina Ming-dynasty style arm-chair, lea na faʻaalia i le anoanoai o mekasini mamanu totonu ma ua lauiloa o le supermodel o nofoa.O le mea e sili ona faʻapitoa o le Y structure e fesoʻotaʻi i tua ma le nofoa o le nofoa, o lona tua ma le faʻamaufaʻailoga e faia e le faʻavevelaina o le ausa ma le faʻapipiʻiina o auala, lea e faigofie ai ma lamolemole le fausaga, ma tuʻuina atu ia te oe se poto masani.
w11 w13 w12
06 Nofoa i le Nofoa/Le Nofoa
Taimi Design: 1949/Tausaga
Faia: Hans Wagner/Hans Wegner
O lenei nofoa lapotopoto iloga na faia i le 1949, ma na musuia e le nofoa Saina, e lauiloa foi mo ona laina lamolemole toetoe lava atoatoa ma mamanu laititi.O le nofoa atoa e tuʻufaʻatasia mai le foliga i le fausaga, ma ua faʻaigoaina "Le Nofoa" e tagata talu mai lena taimi.
w14 w15
O lenei nofoa lapotopoto iloga na faia i le 1949, ma na musuia e le nofoa Saina, e lauiloa foi mo ona laina lamolemole toetoe lava atoatoa ma mamanu laititi.O le nofoa atoa e tuʻufaʻatasia mai le foliga i le fausaga, ma ua faʻaigoaina "Le Nofoa" e tagata talu mai lena taimi.
I le 1960, na avea ai le Nofoa ma nofoa o le Tupu i le taimi o felafolafoaiga mataʻina a le peresetene i le va o Kennedy ma Nixon.Ma tausaga mulimuli ane, na toe faʻaaoga ai e Obama le Nofoa i se isi nofoaga faʻavaomalo.
w16
w17
07 Noi Nofoa
Taimi Design: 1952/Tausaga
Faia: Arne Jacobsen
w18
O le Ant Nofoa o se tasi lea o meaafale fa'aonaponei fa'aonaponei, ma na mamanuina e le matai fa'ailoga Danish Arne Jacobsen.Ua faaigoaina o le Noi Noi ona o le ulu o le nofoa e tutusa lelei ma le loi.E iai se foliga faigofie ae faʻatasi ai ma se lagona malosi o le nofo lelei, o se tasi lea o mamanu meaafale sili ona manuia i Tenimaka, ma sa viia e tagata o "le ava atoatoa i le lalolagi meafale"!
w19
O le Noi Nofo ose galuega masani i totonu o meaafale plywood fa'ameamea, e sili atu ona faigofie ma manaia pe a fa'atusatusa i le nofoa potu 'ai a Eames' LWC.O le vaevaega o laina faigofie ma le laminate punou atoa e maua ai e le nofoa se faʻamatalaga fou.Talu mai lena mea, o le nofoa e le o se manaʻoga faigofie, ae sili atu le taua o le maua o le manava o le ola ma le elf-pei o le faiga.
w20 w21
08 Nofoa Tulip Itu
Taimi Design: 1956/Tausaga
Faia: Eero Saarinen
O vae lagolago o le Tulip Side Chair e foliga mai o se lala fugalaau tulip alofa, ma o le nofoa e fiafia i le petal o le tulip, ma le Tulip Side Chair atoa e pei lava o se tulip fuga, e masani ona faʻaaogaina i le faletalimalo, kalapu, villa, potu malolo ma isi nofoaga masani.
w22 w23
Tulip Side Chair o se tasi o galuega sili ona lauiloa a Saarinen.Ma talu mai le faʻaalia o lenei nofoa, o lona foliga tulaga ese ma le mamanu matagofie na tosina atu i ai le toʻatele o tagata faʻatau, ma o loʻo faʻaauau pea le lauiloa i aso nei.
 w24 w26 w25
09 Eames DSW Nofoa
Taimi Design: 1956/Tausaga
Faia: Imus/Charles&Ray Eames
Eames DSW Chair o se nofoa 'ai masani na mamanuina e ulugalii Eames o le Iunaite Setete i le 1956, ma o loʻo alofagia e tagata e oʻo mai i le taimi nei.I le 2003, na lisiina i le Best Product Design in the World.Na fa'aosofia e le Eiffel Tower i Falani, ma ua avea fo'i ma fa'aputuga tumau o MOMA, le falemata'aga sili a Amerika o fa'aonaponei.
w27 w30 w29 w28
10 Platner Nofoa nofoa
Taimi Design: 1966/Tausaga
Faia: Warren Platner
O le mamanu ua faʻapipiʻiina le foliga "teuteu, vaivai ma le matagofie" i totonu o upu faʻaonapo nei.Ma o lenei Plattner Lounge Chair iloga na fausia e le fa'ava'a lapotopoto ma semicircular e fa'atulagaina uma ma teuteu na faia e ala i le ueloina o fa'amau uamea.
w31

w34

w33 w32
11 Nofoa Agaga
Taimi Design: 1970/Tausaga
Faia: Philip Starck
O le Ghost Chair na mamanuina e le Farani fa'ailoga ghost level designer Philippe Starck, e lua ona sitaili, o le tasi o lo'o i ai lima ma le isi e leai se lima.
O foliga o lenei nofoa e mafua mai i le lauiloa Baroque nofoa o Louis XV vaitaimi i Farani.O lea, e i ai lava le lagona o le deja vu pe a e vaʻaia.O mea e faia i le Polycarbonate, lea e masani ai i lena taimi, ma tuʻuina atu i tagata le faʻafoliga o se moli ma mou atu.
w35

w36w37


Taimi meli: Tes-20-2022
WhatsApp Online Chat!